Tirant lo Blanc i altres escrits Joanot Martorell

ISBN: 9788434475021

Published:

Paperback

1299 pages


Description

Tirant lo Blanc i altres escrits  by  Joanot Martorell

Tirant lo Blanc i altres escrits by Joanot Martorell
| Paperback | PDF, EPUB, FB2, DjVu, talking book, mp3, ZIP | 1299 pages | ISBN: 9788434475021 | 7.66 Mb

El Tirant lo Blanc és la més important de les novel·les escrites en llengua catalana i una de les narracions fonamentals en levolució de la novel·lística europea en la via que conduirà al Quixot, i no debades escriví Cervantes que pel seu estilMoreEl Tirant lo Blanc és la més important de les novel·les escrites en llengua catalana i una de les narracions fonamentals en levolució de la novel·lística europea en la via que conduirà al Quixot, i no debades escriví Cervantes que pel seu estil és aquest el millor llibre del món.

Aquest tan ultrat judici, que durant un temps es volgué interpretar com un tret de la ironia cervantina, ha estat plenament corroborat gràcies a tot un seguit de seriosos estudis literaris iniciats vers lany 1950 per aguts crítics i creadors, i no pas tots catalans, sinó castellans, com Dámaso Alonso, hispano-americans, com Mario Vargas Llosa, i bon nombre duniversitaris anglesos, nord-americans, alemanys, etc. La novel·la és obra del cavaller valencià Joanot Martorell, home bregós i decidit, el qual la redactà entre els anys 1460 i 1466.

Fou impresa per primera vegada a València lany 1490. Set anys després calgué reeditar-la a Barcelona- i ben aviat es publicà traduïda al castellà, a litalià i al francès. Modernament sha reeditat, en la seva llengua original, vuit vegades, i darrerament en tirades llargues- ha estat adaptat per als infants i dut a lescena i a la televisió, cosa que palesa un èxit totalment justificat.Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Tirant lo Blanc i altres escrits":


ua-news.eu

©2011-2015 | DMCA | Contact us